Nieuwe wetgeving en uitstapmogelijkheden voor State Grid

Nog op de laatste informatievergadering van Eandis in Leuven (13 september) kwamen de gevolgen ter sprake van nieuwe wetgeving in België voor de uitstapmogelijkheden van State Grid uit Eandis Assets. Volgens een topkader van Eandis kan state Grid bepaalde nieuwe wetgeving in België inroepen om uit te stappen op grond van schending van minderheidsbelangen.

We wisten al dat een blijvend meningsverschil over een Bijzondere Bestuursbeslissing aan de nieuwe partner toelaat om uit Eandis Assets te stappen.

We vernemen nu ook dat sommige nieuwe wetgeving waarvan de nieuwe partner meent dat het zijn belangen schaadt, hem de mogelijkheid biedt om Eandis vaarwel te zeggen.

Een topman van Eandis verklaarde in Leuven: “in geval van nieuwe wetgeving die de nieuwe partner beschouwt als nadelig kan hij een uitstap eisen wegens schending minderheidsrechten.”

Het gaat concreet over mogelijke aanpassingen aan de vennootschapswetgeving. Deze mogelijkheid tot uitstap is opgenomen in de Toetredings- en Deelnemers Overeenkomst (TDO) in clausule 10.2.1 :

« . . .) (b) directe of indirecte wijzigingen aan de rechten van PP in EA of ESO, toegekend uit hoofde van de Transactiedocumenten om het minderheidsbelang van PP te beschermen, die naar analogie met artikel 560 van het Wetboek van Vennootschappen de categorie B1- deelnemer zouden toelaten om te stemmen als een afzonderlijke categorie indien EA een NV (naamloze vennootschap) zou zijn, met inbegrip van maar niet beperkt tot wijzigingen aan: . . .  »

Een verschil in interpretatie hierover kan krachtens clausule 27. 2. van de TDO voorgelegd worden aan een private arbitrage, zoals trouwens elk meningsverschil over de TDO.

Dit komt neer op een soort mini – arbitrage regeling, waarbij al in de statuten ingeschreven staat dat regelgeving door een overheid kan betwist worden door een buitenlandse aandeelhouder voor een private arbitrage (gelijkenissen met TTIP).

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *